Makaroni Italiano mniam, mniam. Zaprasamy na pysna, prosta, włoska kuchnia, odrobinę zmodernizowana.

Będziemy potzebować:

– makarono – my lubimy tagliatelle z lubcykiem jeden duzy worek

– dwie puski pomidoro lub kilogram zwykłe

– pół kilograma spinaka mrozony lub swiezy

– ctery zobki cosnek

– sól według uznania, najzdrowsa kamienna

– kilka listków bazylia lub łyzka susonej

– spora łyzka masła

– pieć łyzek startego parmezanu.

Robimy tak:

Wzucamy na patelnie masło i rumienimy, dodajemy spinak i dusimy

 

Szpinak brykiet

 

Nastepnie miesamy, miesamy miesamy

 

szpinak 1

 

Niech sie gzeje a my siekamy cosnek

 

czosnek krojenie

 

Jak posiekamy to na łyzke i do spinaka

 

Posiekany  czosnek na łyżce

 

Jak już tego cosnka pomiesamy ze spinakiem to wsystko psesówamy na prawo strone patelni a na lewo wzucamy pomidory i wsysko prusymy solą, a następnie pomidory posypujemy bazylią

 

Dusimy szpinak z pomidorami i bazylią

 

Dusimy jakieś 15 minut. W tym casie gotujemy makaroni

 

Gotujemy makaron

 

Kiedy sysko sie udusi i ugotuje, na ceść Włochów twozymy ich flagę narodową lub jej odwrotnośc, zalezy jak wyjdzie. Nie zapomnijcie posypac parmezanem.

 

Obiad po włosku, makaron ze szpinakiem, pomidorami, czosnkiem i parmezanem

Smacnego!!!

 

 

Podobne Posty

Polub nas, bedzie fajnie :)
Polubila(e)s? Kliknij tutaj aby sie wiecej nie wyswietlalo.
Przeczytaj inne:
balia na plaży w Kołobrzegu
Jeśli nie chcesz mojej zguby, na brak wody zaradź luby!

Miniony tydzień upłynął nam pod banderą "Wyschniętej Studni", a dokładnie zepsutej pompy. Darmo było, za przykładem Małpy w kąpieli, “dalej,...

Zamknij